Къртене отвор за врата

Къртене на стени

Често при основен ремонт на жилището си, хората се решават на кардинални промени. Това е съвсем нормално – цялостен ремонт се прави веднъж на 10-15 години, и това наистина е най-удобния момент за всякакви преструктурирания на жилищната площ. Например спалнята с балкон може да се превърне в кухня, или пък тесния хол най-сетне да се съедини с кухнята, превръщайки се в по-широко помещение с готварски кът и трапезария. Решите ли обаче да събирате две помещения в едно, на дневен ред идва един много важен детайл – премахването на стената между тях.

Обикновено интериорните дизайнери, както и домашните майстори предлагат всякакви интересни идеи за максимално оползотворяване и раздвижване на домашното пространство. Дали обаче те винаги са така лесно изпълними?

Независимо дали живеете в жилищен блок или в собствена къща, трябва да сте наясно – във Вашия дом има стени, които в никакъв случай не трябва да се бутат.

Какво е носеща стена?

Във всяка постройка има няколко такива стени. Накратко и съвсем опростено – това са вертикални повърхности, проектирани и конструирани така, че да поемат тежестта, упражнявана от елементи разположени над тях и да я разпределят правилно и равномерно по конструкцията така, че тя да е максимално стабилна. Зад това кратко определение обаче стоят десетки изчисления, чертежи и проекти, изготвени и одобрени от висококвалифицирани строителни инженери.

Как да разберем коя стена е носеща?

Това вече е наистина сложно за непрофесионалист! Много е важно дали конструкцията е тухлена, панелна или от газобетонни блокове. Но дори и да сте наясно с това, определянето на носещата стена е работа която трябва да се върши само от професионалисти. Не се доверявайте на самозвани специалисти, които твърдят че могат да определят коя стена е носеща чрез измерване на дебелината, почукване и подобни. Имайте предвид, че технологията за определяне на носещи стени е различна и зависи от строителния материал – тухла, бетон, панел и др.

При какви условия можем да къртим стените Ви?

Когато има нещо за Къртене Извозване, ние винаги сме насреща! Случаят със събарянето на стени обаче е малко по-различен. На първо място – излишно е да споменаваме, че няма как да свършите тази работа сами – това ще бъде изключително опасно както за вас и съседите ви, така и за конструкцията на цялата сграда.

Нашите професионални екипи разполагат с необходимата техника да изкъртят всяка стена, но ще пристъпим към действие едва след като ни бъде представен официален документ описващ конструкцията на сградата. Без него, всяко действие би могло да доведе до много неприятни, дори фатални последици. Много е важно да знаем и дали в стената определена за къртене има електрически кабели, както и елементи от водопреносната мрежа. Ето защо колкото по-подробна и точна информация имаме, толкова по-бързо, безопасно и ефективно ще свършим работа.

След като вече имаме нужната документация и сме сигурни, че няма да навредим на целостта на конструкцията на сградата, за нашите екипи се превръща в детска игра да изкъртят бързо и безопасно всяка една стена. Разполагаме със сериозна тежка техника, с която ще променим дома Ви според Вашите желания. Разбира се, освен да изкъртим цялата стена, ние можем да я пробием и частично, оформяйки отвор за арка или врата. Предлагаме като опция и къртене на подпрозоречни стени, както и отваряне на всякакви други пространства.

Не се колебайте да се свържете с нас, ако Ви се налага къртене на стени в офис, промишлена сграда, склад и всякакви други помещения. Наш екип ще дойде на място за оглед, а след къртаческите работи ще събере и експресно ще извози строителните отломки.

Процес и време на изпълнение

Къртене на отвор за врата в бетонна или тухлена стена както и къртене на подпрозоречно са често срещани услуги от раздела кърти чисти извозва. Къртене на стена към терасата или подпрозоречно  се извършва на няколко етапа – демонтаж на старата дограма, къртене, рязане на арматурата, извозване. Има различни по размери и здравина на бетона стени, като цената на услугата се определя от квадратурата, материала (бетон, тухла) и от кой етаж се свалят отпадъците.

Времетраене: кърти чисти извозва на подпрозоречно се изпълнява от 2 – 3 часа. Цена на услугата 280300 лв. виж Цени

При къртене на отвор за врата, квадратурата е по-голяма и времетраенето на кърти чисти извозва е от 3 – 4 часа. Цена на услугата 300350 лв. виж Цени

На същия принцип се определя цената за къртене на отвор за врата в тухлена, бетонна стена, както при подпрозоречното. Задължително при нас след събиране и натоварване на отпадъците е да почистим обекта. Обекта се предава на клиента във вида в който иска да бъде, а именно къртене, извозване, почистване.

Не се притеснявайте, ако заедно с боклука от къртенето се налага да се изхвърлят и битови отпадъци – (мебели, дограма, стари шкафове, балатум или мокет). Камиона за извозване на отпадъци е с вместимост 18 кубика и позволява събирането на по-голямо количество битови и строителни отпадъци. Таксуването е според обема на битовите боклуци или след предварително направен оглед.

Къртене на подпрозорец, процес на работа:

  • Демонтаж на дограма
  • Къртене
  • Рязане на арматура
  • Почистване, замитане
  • Изхвърляне и извозване на отпадъците

Къртене на отвор за врата в бетонна или тухлена стена, процес на работа:

  • Кърти
  • Рязане на арматура
  • Почистване на помещението
  • Извозване на отпадъците до депо

Фирмата извършва предварителен оглед, за да определи точна цена на услугата която сте заявили. Предлагаме сключване на договор при изпълнение на поръчката.

Често задавани въпроси

Повечето хора прибягват до тази услуга, поради възможността да разширят дадено помещение. Независимо дали ще е тухлена стена или бетонна, важно е да се подходи майсторски. Времето отнемащо за къртене и извозване зависи от дебелината на стената, квадратурата и материала. В повечето случаи това става от два до четири часа.

Това са случаите в които се налага къртене и извозване в официални почивни дни, нощен труд, допълнителни услуги извън договорените, обекти на отдалечени места извън София, утежнени условия на труд. Всичко това се договаря предварително.

Вашите отзиви

5/5
Поръчах услугата за деня и те се отзоваха бързо. Изключително обслужване от трудолюбиви хора.
Росица Николова
Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *