Къртене на комин

Къртене на комин

Услугата къртене на комин не е нито често търсена, нито често предлагана. Наложи ли Ви се да се занимавате обаче с тази дейност, има едно важно условие – задължително трябва да потърсите услугите на опитни професионалисти.

Кога се налага?

Със сигурност няма да имате нужда от къртене на комин, ако се нанасяте в новопостроен апартамент. Има обаче и други случаи. Няма как да не Ви се е случвало някой път, влизайки в някоя по-стара кооперация или къща, да Ви е правило впечатление как в ъгъла на някоя от стаите има сравнително голяма площ, заета от преминаващия комин. Обикновено тези големи комини са били свързани с камини и печки на твърдо гориво, които в днешни дни в голяма част от случаите вече не се използват. Получава се така, че едно съоръжение което отдавна е излязло от употреба може да заема ценна жилищна площ, а както всички добре знаем, тя е прекалено нужна (и скъпа!), за да си позволим лукса да я оставим неизползваема. 

Как се прави?

Може би и във Вашия дом има неизползваем комин, чието премахване ще ви освободи немалко пространство. Никога обаче недейте да се наемате да свършите тази работа сами или с помощта на приятели. Къртенето на комин в къща и особено в кооперация е строго професионална дейност, която изисква екип от специалисти с нужните инструменти, познания и опит. Отделен въпрос е, че извършвана от аматьори, дейността крие огромен риск от неочаквано срутване, което може да завърши с тежки травми и други непредвидими последствия.

С какво да започнете?

Просто ни се обадете! Не предприемайте нищо сами. Ние ще изпратим на място екип за безплатен оглед, който със сигурност ще установи, дали технически може да се пристъпи към къртене на комин или не. Когато става въпрос за няколко етажни къщи или кооперации, трябва да сте наясно с едно – къртенето е възможно само при условие, че коминът не се ползва в нито едно от помещенията през които преминава.

След като екипът ни от квалифицирани специалисти приключи с огледа, ще се пристъпи към план за по-нататъшни действия. Ако според експертната оценка премахването на комина е възможно и безопасно, ще се започне с неговото къртене. За екип от опитни професионалисти какъвто е нашия, не представлява никакъв проблем работата да бъде свършена в рамките на един ден.

А след това?

Само този на когото се е налагало да мине през чистене или къртене на комин, може да си представи каква мръсотия остава след тези операции. Тежките частици от твърдото гориво полепват по стените на комина, наслагвайки се с години и десетилетия. Изключително неприятно е и положението, ако коминът е обслужвал печки за готвене – влагата и мазнината от изпаренията се натрупват до такава степен, че в даден момент коминът дори може да се запуши от тях. Всичко това образува по вътрешните стени на комина упорита и лепкава маса със специфична миризма и консистенция, която повярвайте, не може да бъде така лесно изчистена с конвенционални средства.

Нашата задача не завършва с къртенето на комина. След като приключим с основната част от работата, поемаме ангажимента да изнесем всички отпадъци в специални чували, както и да почистим с професионални препарати остатъците от лепкава маса, в случай че след нашата работа има такива. След като сме готови и с това, ще натоварим и извозим отпадъците до лицензирано сметище. За Вас ще остане единствено да организирате освободената жилищна площ.

Не отлагайте ремонта

Ако планувате да правите ремонт в кухнята се питате първо дали да смените старите плочки с нови. Но няма как, всяко нещо с времето си, старото вече се е износило и решаваме, че е дошъл момента да преобразим и освежим кухнята с нещо ново, красиво и разбира се да я направим по просторна. И тук сме ние, Къртене Извозване на фаянс, теракот, мозайка. Внимателно и прецизно боравене с професионална техника, ние ще изкъртим старите плочки и подготвим за поставянето на новите. Ако сте решили да разширите кухнята си и премахнете комина, екипа ни безпроблемно ще извърши къртене на комин наред с почистване и извозване.

Къртене на кухня, включва:

  • Къртене на комин, плочки около мивката.
  • Демонтаж на старите шкафове, каса на врата.
  • Кърти теракота, мозайка, фаянс.
  • Почистване, събиране и извозване на строителни отпадъци.
  • Транспортиране на боклука до сметище.

Цена на услугата къртене на комин и извозване 350 лв. виж Цени Времетраене: кърти чисти извозва е от 2 – 4 часа, и зависи от услугите които сте поръчали.

Извършваме цялостно строително ремонтни дейности от типа на кърти чисти извозва, както и всякакви електро услуги, де/монтаж на климатична техника, поддръжка и гаранция.

Възползвайте се от нашите ПРОМО ЦЕНИ и ОТСТЪПКИ от 10%, като изберете повече пакет услуги!

Точни цени на къртачните услуги можем да предложим след извършен оглед от наш специалист.

Често задавани въпроси

Времето необходимо за демонтаж на холен или кухненски комин с извозване на отпадъците отнема три или четири часа. Всичко зависи от това дали има асансьор и здравината на материала.

Винаги когато се извършват ремонтни дейности, има шум и мръсотия. Преди започване на този процес предупредете вашите съседи с бележка. Така ще избегнете някои конфликти. Също така разчистете помещенията от мебели и вещи, за да се освободи пространство и широк периметър за извършване на ремонтната дейност. При необходимост, ще съдействаме за изнасяне на мебелите в друга стая.

Вашите отзиви

5/5
Те помогнаха във всяка част от процеса кърти и извозва, бяха точни и бързи. Спазиха всички срокове. Получихме услугата на ниво.
сем. Дончеви
Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *