Косене на трева с тример и рязане на храсти в София и областта

Косене на трева с тример и други услуги за градината, вилата и дома

Всеки който има вила или къща с двор знае, че поддръжката на зелените площи изисква постоянство и упоритост, особено през пролетно-летния сезон, когато растителността избуява бързо. През влажните пролетни месеци е достатъчно да пропуснете само седмица или две, и дворът Ви ще има нужда от сериозно косене. Същото се отнася и за летния период, когато пък трябва да комбинирате грижата за оформянето на растителността с по-често поливане. Задачата Ви може да стане още по-трудна, ако дворът е голям или пък, ако не разполагате с нужната техника. Ръчното косене и оформяне на храстите в градината се практикува все по-рядко, именно поради причината, че отнема прекалено много време и енергия. На пазара отдавна има богата гама от всякакви електрически и бензинови машини с които косенето на тревата и поддържането на двора се превръщат в далеч по-лесна и приятна задача. Друга тема е, че цените им никак не са ниски и въпросът доколко си струва инвестицията в такава техника остава спорен. Да не забравяме и факта, че колкото и лека да изглежда на пръв поглед машинната обработка на райграса и останалата растителност в двора, в действителност работата с тези уреди също има редица специфики и тънкости, които се придобиват постепенно с времето и практиката.

Можем да погледнем на нещата и от друг аспект – ако имате вила край града, на която ходите предимно уикендите, Вие със сигурност предпочитате да си починете там, макар и за кратко, вместо при всяко ходене да се занимавате с всевъзможни битови задачи, те и без това са достатъчно в ежедневието на повечето хора. В случай, че сте сред тези които живеят постоянно в къща с двор, трябва да знаете много добре, че поддръжката на такъв имот изисква многократно повече време, постоянство и ангажираност, отколкото този на стандартен градски апартамент. Какъвто и да е случая обаче, едно е ясно – времето е ценно за всички. И вместо да прекарвате почивните си дни в постоянни задачи по къщата и двора си, много по-практично е да поверите грижите на професионалисти. Така ще си осигурите не само спокойствие, но и много повече лично време.

Ние разполагаме с необходимия опит и с подходящата техника, за да се погрижим за поддръжката на озеленяването в двора Ви. Работим с професионални тримери, които могат да се ползват не само за косене на трева, но и за редица други дейности с растенията в градината – рязане на дървовидни храсти с умерена дебелина на стеблата, подрязване и оформяне на декоративна храстова растителност и на живи плетове.

Освен еднократна услуга по поддръжка на дворове и градини (косене на трева, рязане на дървета, подрязване на храсти), предлагаме и абонамент. Той е изключително подходящ за дворове с по-голяма площ и повече растителност, а отстъпките в цената спрямо еднократната услуга със сигурност ще Ви изненадат приятно. И това не е всичко – можете сами да договорите с нашите консултантски екипи честотата на посещенията в зависимост от площта на двора, видовете растения, сезоните, както и собственото Ви желание. Предлагаме услугата косене на трева както в София и околните населени места, така и за всеки обект разположен до 200 километра от столицата.

Можете да ни потърсите не само за декоративно оформяне, а и при нужда от помощ за по-тежка и неприятна работа. Всеки на когото се е налагало да разчиства запустял двор е наясно, че това е доста трудоемка и сложна задача. Причините един двор да запустее са различни – обикновено това се случва когато имотът дълго време не е обитаван и поддържан. А когато двора не е обслужван с години, работата по изчистването му понякога изисква дни. Това е една от първите и най-важни задачи на новите стопани или собственици на имота – обраслия и пустеещ двор да бъде превърнат в приветливо и уютно място за прекарване на свободното време. Непременно трябва да се започне с основно разчистване на терена, на първо време от излишната растителност. Освен, че е тежка и неприятна, тази дейност е свързана с повишен риск от различни контузии. Обикновено се налага работа с изсъхнали дървета (опасност от травми вследствие счупване на сухи клони или неправилен подход при отсичане на дървото от непрофесионалисти), здраво вкопани в почвата дървесни корени или цели коренови системи (за чието разрязване и отстраняване често се налага работа с по-тежки машини).

Не бива да се подценяват и храстите – оставени без поддръжка те растат бързо и често се превръщат в непристъпен шубрак, който може да бъде отстранен единствено чрез машинна обработка. При достатъчно влага и подходящи климатични условия, дворът може да обрасне и запустее до неузнаваемост и в рамките на само един пролетно-летен сезон. Ръчното премахване на храсти е неудобно и непрепоръчително, тъй като стъблата им често са жилави и бодливи, а от друга страна те са удобно убежище на всякакви влечуги и насекоми. Поради тези причини, разчистването на двора от храсти трябва задължително да се прави с добра екипировка, включваща високи ботуши, ръкавици, както и дрехи с дълги ръкави и крачоли, изработени от по-здрав плат. Ние можем да Ви спестим цялата тази подготовка – просто ни потърсете, за да уговорим час за оглед и да свършим работата вместо Вас бързо, безопасно, качествено и на изгодна цена. След като приключим, ще съберем и извозим всичко след себе си. Работим с лицензирано депо за растителни отпадъци, където сухите треви, бурени, храсти и клони ще бъдат компостирани, вместо да се налага да ги събирате в някой ъгъл на двора или да ги горите.

Когато имате работа със запустели дворове, рядко ще се разминете само с обработка на избуялата растителност. Обикновено по такива имоти има доста повече и по-тежка работа за вършене.

Замислете се само:

  • Стари и отдавна ненужни постройки и пристройки, готови всеки момент да рухнат.
  • Изби и мазета, задръстени с всевъзможни ненужни вещи, бидони, варели, буркани, стара покъщнина.
  • Битови помещения които имат нужда от основен ремонт и изнасяне на стари мебели и матраци.
  • Гаражи пълни най-често със стари и ръждясали железа, туби с течности с неясен произход.
  • Големи количества строителни или битови отпадъци, струпани в някой от ъглите на двора или още по-лошо – в средата му.

Някои все още предпочитат в такива случаи да прибягват до помощта на съседи и приятели, но бъдете сигурни – едва ли близките към които се обърнете ще се отзоват повече от веднъж. Други пък са склонни да поверят събарянето на бараките и изнасянето на боклуците на съвсем непознати и случайни хора, буквално „хванати от улицата“. В този случай обаче няма как да сте сигурни в човека, който наемате за услугата. Той ще свърши работа (най-вероятно половинчато), но знаете ли дали няма да се върне някой друг ден, за да си вземе нещо което му е харесало.

Ако посочените по-горе варианти се практикуваха често преди четвърт век и повече, най-вече поради липса на друга алтернатива, в днешни дни има истинско изобилие от професионални и квалифицирани услуги в областта на почистването, събирането и извозването на отпадъци. А ние не сме от вчера на пазара в тази област. Имаме дългогодишен опит и добре сработени и обучени професионални екипи, за които гарантираме, че ще свършат работата бързо и качествено, независимо дали става въпрос за косене на трева и поддръжка на градината, рязане на дървета, чистене и извозване на храсти, бурени и сухи клони или за почистване и изнасяне на запустяли мазета, тавани, гаражи и други пристройки.

Изнасянето на стари вещи, битови и строителни отпадъци от имоти е сред дейностите които не само отнемат време, а и изискват сериозна организация и екипировка. Освен това, всяко помещение има своите характерни специфики, с които един екип от професионалисти е много по-запознат, отколкото човек на когото се налага да се захване с тази дейност за първи път. Така например, при изнасянето на гараж винаги сме подготвени да се „срещнем“ с необозначени туби, бутилки, дори варели, пълни с неизвестни течности, които могат да бъдат не само силно запалими, но и опасни за здравето при вдишване и допир. В мазетата този риск също е налице, а освен това там често се натъкваме на хранителни продукти с отдавна изтекъл срок на годност. Те често са силно развалени, а особено неприятно е ако се стигне до счупване или неволно отваряне на съда, в който се съхраняват. Освен това, в мазетата се създават идеални условия за разпространение на редица неприятни насекоми и гризачи.

При разчистването и изнасянето на боклуците от тавански помещения трябва да се има предвид, че то винаги е свързано с преминаването на голям брой стъпала, които често са тесни, хлъзгави и крайно неудобни за пренасяне. Още по-голямо внимание и предпазливост се изисква когато се налага да се рушат стари постройки в двора, дори на пръв поглед да изглеждат малки и лесни за събаряне. На разположение сме и когато Ви се налагат по-мащабни дейности – изнасяне на битови или строителни отпадъци и тяхното извозване от складове, цехове, промишлени халета и други големи производствени помещения.

Накрая както обикновено Ви припомняме, че предлагаме наистина справедливи и конкурентни цени, които в никакъв случай не са за сметка на качеството. За Вас остава единствено да се свържете с нас, за да се убедите в това сами!

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *